Разбиха престъпна група за трафик на мигранти у нас

Чуждите граждани са транспортирани и настанявани в предварително уредени квартири в столицата

19.11.2021 | 11:06 Редактор: Жаклина Иванова
Разбиха престъпна група за трафик на мигранти у нас

Петима са задържани за участие в организирана престъпна група за подпомагане на нелегални мигранти в страната. Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 5-те лица от организацията.

Те са обвинени за това, че от февруари 2021 г. до задържането им на 17 ноември транспортирали чужди граждани и ги настанявали в предварително уредени квартири в столицата.

Мигрантите били превозвани на малки групи от таксиметрови шофьори, участници в групата. Дейността на престъпното сдружение координирал български гражданин от сирийски произход, съобщиха от прокуратурата.

Петимата обвинени са задържани на територията на гр. София при специализирана полицейска операция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура.

В хода на действията по разследването са намерени и иззети таблет, телефони и СИМ карти, ползвани за престъпната дейност, разпитани са голям брой свидетели.

С постановления на наблюдаващия прокурор на трима от обвинените е наложено задържане до 72 часа. Днес в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях.

На двама от обвинените са взети мерки за неотклонение "гаранция в пари" в размер на 3000 лева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК