Българин разпространявал милиони снимки и видеа в сайт за детска порнография

48-годишният П.В. е задържан в понеделник

17.11.2021 | 11:55 Редактор: Тодор Петров

Разбиха група за детска порнография, арестуван е българин. Акцията е станала по време на съвместна операция на българските и американски служби.

В понеделник е задържан П.В. на 48 години, той е обвинен за реклама и разпространение на детска порнография. Открити са над 4,5 милиона снимки и видеоклипове с деца на възраст между 6 и 10 години. 

Децата били облечени в еротично бельо и разновидни костюми. Те били основно от Молдова и Украйна. 

"Някои от тези видеоизображения и клипове са на голи деца, някои са с открито сексуално съдържание, като децата са с открито сексуално поведение. Например, сексуални и провокативни пози, облечени в полицейски костюми, мажоретки, прозрачно бельо с разкриващи бански костюми, чорапогащници и мини поли", обясни директорът на НСлС Борислав Сарафов. 

Българинът е осъществявал администрирането на сайта и достъпа на членове и абонати. Граждани от 101 страни, сред които и България, са ползвали порнографското съдържание на сайта, а абонаментът е струвал 80 долара на месец. 

Близо 10 милиона долара е генерираната печалба. Българинът е бил част от международна група, позиционирана във Вашингтон. Той ще бъде екстрадиран в САЩ, където ще бъде съден.

Според американските документи по разследването, задържаният българин е Пламен Велинов, който е бил висококвалифициран компютърен специалист.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК