Деца летят с мощни коли по пътищата ни! Софи Маринова: И Лоренцо дрифтира, страх ме е

През първите 9 месеца на годината загиналите на пътя в България са 362-ма

10.11.2021 | 18:54 Редактор: Елеонора Танева

15-годишният шофьор, който вчера катастрофира в София след гонка с полицията, остава в ареста за 72 часа с прокурорско постановление. То е взето заради опасността обвиняемият да извърши друго престъпление. Предстои прокуратурата да поиска да го остави за постоянно в ареста. 

Видео в профила в TikTok на момчето показва шофиране с над 200 км/ч. Униформените опитваха да го спрат в продължение на километри.

"Полицаите се опитали да го спрат със звуков сигнал. Буквално е минал на червено, играел си е на руска рулетка с автомобили, които са по пътя му. Над 10 големи кръстовища е преминал на червен сигнал на светофара. Пострадали са 12 автомобила", уточни гл. комисар Тони Славеев от СДВР.

По време на преследването момчето е получавало напътствия от своята майка. А в профилите му в социалните мрежи има и кадри от организирани състезания с мощни автомобили. 

Със скъп автомобил и бърза скорост се похвали и Лоренцо - синът на Софи Маринова. Тя ни разказва, че често говори с него в опит да го убеди да е по- внимателен на пътя.

"Той ходи на определи места, върти гуми, дрифтира. Показва ми клипчетата. От една страна ми е готино, че е момчешко, но пък от друга страна, като родител, се страхувам, притеснявам се. И започвам да му обяснявам да внимава, да кара внимателно, да спазва правилата. Аз съм много внимателен и много бавен шофьор", сподели Софи Маринова.

През първите 9 месеца на годината загиналите на пътя в България са 362-ма, а над 5600 са пострадалите. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Дрифтира? Много яка дума Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
бръмбар
преди 2 години
Лоренцо на колко години е? Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Стависки
преди 2 години
Държава на беззаконието, снимал се е с 226 км/час Лоренцото, което е глоба за хикяди, а *** го защитава и се кефи. Ясно е, че няма закони, ама как ли ще се изреве някои съдия, ако детето му попадне под гумите на някои състезател. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Само после да не жалят майките като им умрат децата. Нали те са им купили колите на тъпанарите. *** нека ***, поне да се прикъсне нишката на тъпотата родител - дете Сигнализирай за неуместен коментар