След преследване с над 150 км/ч – трима ранени и 20 пометени коли

Шофьорът, който отказал да спре за проверка, бил неправоспособен

09.11.2021 | 21:53 Редактор: Елеонора Танева

Трима души са пострадали, 20 коли са потрошени при разигралия се екшън като на кино в столицата. Полицейски автомобил преследва неправоспособен водач, отказал да спре за проверка.

Гонката с полицията започнала от "Владая". Униформените се опитали да спрат автомобила, но без успех. По неофициална информация шофьорът беглец е непълнолетен и е карал с над 150 км/ч. В автомобила е имало общо 4-ма души. 

По пътя си преследваната кола ударила 20 автомобила. Шофьорът е задържан на улица "Опълченска", след като предизвикал тежка катастрофа. Ударил се челно в джип и туристически автобус.

"Нашата дирекция е обезопасила 6 автомобила, които са на "Тодор Александров" и "Опълченска". За радост там няма пострадали и тежки материални щети върху автомобилите", коментира директорът на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община Красимир Димитров. 

Общо 3-ма души са откарани в "Пирогов" след инцидента, те са без тежки наранявания и без опасност за живота. Движението в района беше блокирано над 3 часа. Шофьорът и неговите пътници са задържани.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК