Дават на съд кандидат-депутата с фалшивите сертификати, той отрича обвинението

Възползвал се е от правото си да не дава обяснения

10.11.2021 | 17:14 Редактор: Теодора Патронова
Дават на съд кандидат-депутата с фалшивите сертификати, той отрича обвинението

Следовател в Следствения отдел при Софийската градска прокуратура (СГП) е привлякъл в качеството на обвиняем кандидат за депутат в изборите за Народно събрание. 

В хода на разследването са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни за привличане на мъжа към наказателна отговорност. Той е обвинен в това, че на 2 ноември 2021 г. в София, действайки като помагач, умишлено е улеснил издаването на Цифров Ковид сертификат на ЕС за завършен ваксинационен курс при еднодозови ваксини и така е нарушил заповедта на министъра на здравеопазването от 31 май 2021 г. 

Според събраните доказателства обвиняемият е набавял лични карти на лица, които не са ваксинирани и е получил парична сума от 1350 лева, срещу която е обещал да съдейства за издаването на Цифров Ковид сертификат на ЕС за завършен ваксинационен курс при еднодозови ваксини.

Бе изготвено искане от главния прокурор на Република България до ЦИК за даване на разрешение за привличане като обвиняем на мъжа. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "подписка". 

Обвиняемият не се e признал за виновен и се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК