Бял бус, тъмна уличка, кеш пари: Шефът на ОБС в Берковица купувал гласове?

Деян Еленков: Хората, които работят за мен, не трябва да получават заплати ли?!

09.11.2021 | 19:06 Редактор: Здравко Черкезов

След медийни публикации МВР разследва сигнал за купуване на гласове в Берковица. Участвал ли е в схемата председателят на общинския съвет в града, който е и кандидат-депутат? 

Дата е 4 ноември, часът около 9. В тъмна уличка спира бял бус, управляван от Деян Еленков, шеф на местния парламент в Берковица. В същото време зад него спира лека кола със запалени фарове. Случаен свидетел на случилото се е общинският съветник Милован Панталеев.  

"Което ме наведе на мисълта, че по това време, в тази тъмна уличка, ще се случи нещо. Купуване и продаване на гласове, буквално да си го кажем. Видях как Деян отброява банкноти, после му даде още една банкнота", разказа общинският съветник.

Панталеев подава сигнал на ситуационния телефон за изборни нарушения – два пъти за два дни, но без резултат. 

"Реших, че трябва да търся връзка с хора от по-висшите нива на Министерството на вътрешните работи", сподели той.

Така кадрите стигат до вътрешния министър Бойко Рашков, който разпорежда незабавна проверка по случая. Председателят на местния парламент казва, че не се притеснява от разследване. 

"Лицето Калин Георгиев е мой служител, имаме си трудови отношения с него и просто си получи възнаграждението във въпросната вечер", коментира Деян Еленков.

Еленков е готов да покаже всички документи, които да докажат версията му. 

"Да, може би беше грешка, че точно там се разплатих с момчето, но в крайна сметка аз, докато съм кандидат един месец, това означава ли, че хората, които работят за мен, не трябва да получават заплати", пита реторично председателят на ОБС в Берковица. 

Разследването по случая обаче продължава.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК