ВКС потвърди: 18 г. затвор за акушерката, пребила малката Никол

Емилия Ковачева е задържана и преведена в Сливенския затвор

09.11.2021 | 16:33 Редактор: Здравко Черкезов
ВКС потвърди: 18 г. затвор за акушерката, пребила малката Никол

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата от 18 години "лишаване от свобода" при първоначален "строг" режим спрямо Емилия Ковачева, пребила зверски малката Никол. 

На 18.04.2015 г. за времето от 01:49 часа до 03:12 часа в отделение по акушерство и гинекология на столична болница Емилия Ковачева направила опит умишлено да умъртви малолетната Никол, намираща се в безпомощно състояние, чрез нанасяне на множество силни удари с ръка в областта на главата и тялото, както и чрез задушаване с ръце в областта на врата на детето.

На Никол е причинена тежка черепно-мозъчна травма, свързана с фрактура на париенталната кост, обширни двустранни конузионни огнища, субарахноидна хеморагия, дифузен тежък мозъчен оток и други травми

Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост и е довършено, но не са настъпили предвидените от закона и исканите от подсъдимата общественоопасни последици – смъртта на бебето.

Ковачева е задържана днес, 09.11.2021 г. Софийска градска прокуратура без забавяне предприе действия в изпълнение на наложеното наказание – привеждането на осъдената акушерка в затвора в гр. Сливен.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК