След ареста Боян Расате е откаран в болница, после е върнат в 1 РПУ

Кандидатът за президент е задържан след телевизионно участие

03.11.2021 | 13:50 Редактор: Елеонора Танева

Издирваният за хулиганство кандидат за президент Боян Расате е бил задържан на излизане от сградата на Българската национална телевизия.

Преди това той е бил търсен на посочени от него адреси, но не е открит от органите на МВР. Късно снощи Расате е отведен в Първо полицейско управление в столицата. 

"Полицията е направила преглед на здравословното му състояние, медицински екип е открил отклонение в кардиограмата. Той се чувства в перфектно здраве, но явно, за да се гарантира, че няма да се случи нищо с него, е откаран в болница за преглед. След това е върнат в районното. Той не е задържан в полицията, няма заповед за арест, задържан е с телеграма на прокурора", заяви председателят на ИК на Боян Расате - Мирослав Паскалев. 

От Софийската градска прокуратура по-рано съобщиха, че Расате е бил издирван, за да му бъде връчена призовка. Той е обвинен за участие в нападението над офис на организация на хора с различна сексуална организация.

По искане на главния прокурор Иван Гешев имунитетът му беше свален.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ддд
преди 2 години
А хората, бити и задържани по време на протестите, защо не бяха прегледани, преди да ги нахвърлят в районното. Попитайте, господа журналисти. Имаше и ваши колеги пострадали. Момчетата и момичето, хвърляни, ритани и унижавани зад колоните на МС.... Питайте, нали това ви е работа. Процедурата е за всички по закон. Не само за Расате и др. с имунитет. Сигнализирай за неуместен коментар