Издирват Расате, СГП не успя да го открие

Не го намерили нито на постоянния, нито на настоящия си адрес

02.11.2021 | 18:18 Редактор: Здравко Черкезов
Издирват Расате, СГП не успя да го открие

Софийската градска прокуратура издирва Боян Расате, за да бъде привлечен като обвиняем за нарушаване на обществения ред. Вече му е била изпратена призовка, но той не е открит нито на постоянния, нито на настоящия си адрес. 

По искане на главния прокурор на Република България Централната избирателна комисия (ЦИК) даде разрешение за привличането на Расате към наказателна отговорност. Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс призоваването се извършва на посочените по делото адреси в страната, като призовката се връчва не по-късно от 3 дни преди датата за предявяване на обвинението.

Лидерът на БНС-НД не е бил открит на постоянен и настоящ адрес, както и на други известни по досъдебното производство адреси. Софийската градска прокуратура ще предприеме всички необходими действия съгласно правомощията си по закон с цел извършване на действия по разследването с участие на обвиняемия.

Досъдебното производство е образувано за това, че на 30.10.2021 г. Б.С., в съучастие като извършител с други неустановени лица, е извършил "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителна дързост".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК