Пуснаха под "домашен арест" Тошко Тодоров, обвинен в трафик на бежанци

И прокуратурата, и адвокатът на мъжа поискаха по-леката мярка

14.10.2021 | 14:04 Редактор: Елеонора Танева

Апелативният съд в Пловдив пусна под домашен арест Тошко Тодоров, който е обвинен от властите в Гърция, че е участвал в трафик на 28 нелегални мигранти. Бежанците са открити в кемпер, който мъжът от карловското село Столетово е продал още през лятото на 2019 г. 

Оказало се, че новият притежател не е сменил собствеността на превозното средство. Полицията залавя мигрантите, но не и престъпниците. Заради това гръцките власти настояват за екстрадицията на Тодоров.

Преди магистратите да се произнесат, пред сградата на съдебната палата в Пловдив близки и роднини на мъжа организираха поредния протест в негова подкрепа.

В съдебната зала изненадващо, и адвокатът на Тодоров, и прокурорът поискаха мярката му да бъде изменена от "задържане под стража" в по-леката - "домашен арест". 

"Надяваме се на справедливост, благодарим за подкрепата на всички познати и непознати", коментираха близки на Тошко. 

"Мисля, че предвид здравословното състояние на мъжа, беше наложително освобождаването му от ареста. Смятам, че документите, които сме приложили за неговата невинност, са достатъчни за освобождаването му", заяви адвокатът на Тодоров.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК