Викторио Александров, убил жена си и детето си, отново се изправя пред съда

Прокуратурата поиска доживотен затвор, Апелативният съд ще заседава по делото

01.10.2021 | 08:06 Редактор: Тодор Петров

Апелативният съд ще заседава днес по делото срещу Викторио Александров, обвинен в двойното убийството на приятелката му Дарина Министерска и на едногодишната им дъщеря Никол. 

На първа инстанция магистратите постановиха 20 години затвор и 400 000 лева кръвнина на родителите на Дарина. Адвокатите на семейство Министерски обжалваха наказанието и поискаха то да бъде заменено от доживотен затвор.

Според тях Викторио е екзекутирал младата жена и невръстното им дете след като е подготвял предварително убийството. Ден преди него е публикувал две жалейки в социалните мрежи и е оставил предсмъртно писмо. А мъжът е проявявал агресия и в предишни свои връзки.

Последното заседание по делото беше отложено за повторно изслушване на експертите, изготвили съдебно-психиатричната експертиза на подсъдимия. Обвиненият за деянието има личностно разстройство, но е извършил деянието съзнателно и може да носи вина за случилото се. Това е заключението на психиатричната експертиза.

Трагедията се разигра в столичния квартал "Надежда" през октомври 2018 година, където фатално беше простреляна 23-годишната Дарина. След това подсъдимият Викторио взел едногодишната им дъщеря и хванал такси. 

Първоначално заплашил шофьора, за да го закара до Благоевград, но след това го накарал да спре в безлюдна местност край Долни Богров. Казал че ще се самоубие и че водачът на таксито трябва да вземе детето му, но после пак размислил. Взел дъщеря си със себе си. Малко по-късно детето е простреляно.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК