Съкрушените близки на Дарина: 20 г. затвор не стигат, няма лек такава рана

Институциите дадоха знак, че всеки може да убива собственото си дете и да лежи 12 г., каза Ваня Министерска

20.01.2021 | 13:31 Редактор: Тодор Петров

Близките на убитите Дарина Министерска и малката Никол са потресени от решението на съда, който определи наказание от 20 години затвор за убиеца Викторио Александров. Семейството на жертвите настояваше за доживотен затвор без право на замяна. 

"Как ще го приемем? 20 години за 2 живота, от които едното е едногодишното му дете... Как можеш да го приемеш това?", споделиха те през сълзи.

След две години битка за правосъдие, последните думи на виновния за смъртта на 23-годишната жена и едногодишното им дете, бяха, че съжалява. Днес и Викторио, и семейството му запазиха мълчание. 

Александров беше осъден да заплати и 400 хил. лв. кръвнина на родителите на Дарина. В залата семейството и приятелите на младата жена чуха подробности за нейното убийство и това на едногодишната ѝ дъщеря. И не скриха емоциите си. 

"Не знаех какво е причинил на малката. Днес за първи път разбрах и съм шокирана. Шокирана съм как един родител може да причини такова нещо на детето си. В никакъв случай 20 години не стигат. С нашата съдебна система той ще излежи и половината, не съм сигурна", коментира Бисерка Тодорова – приятелка на Дарина.

"Институциите дадоха своя знак към обществото, че всеки може да убива собственото си дете и да лежи 12 години в затвора", сподели майката на Дарина Министерска – Ваня Министерска .

Адвокатът на семейството заяви, че ще обжалва присъдата пред Апелативния съд.

"Това е много лош сигнал за обществото ни. Това е волята на съда. Това е наказание за две убийства, при положение, че прокуратурата пледира за най-тежкото наказание, именно защото е изключителен случай", заяви дв. Иван Иванов.

Близките се надяват, че на втора инстанция битката им за наказание ще бъде спечелена. "За мен присъдата е лист хартия. Така или иначе ние сме на 50 години приблизително. И 30 да му дадат, ние няма да сме живи. Няма лек за такава рана", категорична е Ваня Министерска.

Очаква се мотивите на магистратите за наложеното наказание да станат ясни до два месеца.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК