20 години затвор за Викторио, близките на убитата Дарина не приемат присъдата

Мъжът трябва да заплати и кръвнина в размер на 200 хил. лв. плюс лихви от 2018 г.

20.01.2021 | 09:30 Редактор: Тодор Петров
20 години затвор за Викторио, близките на убитата Дарина не приемат присъдата

Осъдиха на 20 години затвор при строг режим Викторио Александров, убил своята приятелка Дарина Министерска и дъщеричката им Никол. По-рано от прокуратурата поискаха доживотен затвор без право на замяна.

Подсъдимият бе предаден на съд с обвинителен акт на Софийската градска прокуратура за убийство на 23-годишната жена и на малолетното им дете, както и за принуда чрез употреба на сила и заплашване. 

Мъжът трябва да заплати и кръвнина на близките на Дарина в размер на 200 000 лева плюс лихви от 2018 г. Викторио Александров трябва да заплати и 1750 лв. разноски по делото, 16 000 държавни такси, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано в рамките на 15 дни. То бе прието тежко от близките на убитата Дарина, които настояват за доживотен затвор без право на замяна. Те се разплакаха след обявената присъда и отказаха да я приемат.

Прокуратурата ще продължи да настоява за най-тежкото наказание и ще внесе протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд. П

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Безобразие... има престъпления, за които просто трябва да си има стандартна процедура и ясно наказание. В случаят седмици след престъплението този трябваше да е в затвора и то до живот.. какъв съд какво право на защита... Сигнализирай за неуместен коментар