Разбиха престъпна група за каналджийство, 7 души са в ареста

МВР: Много добре структурирана група с участието на български и чужди граждани

18.09.2021 | 10:57 Редактор: Тодор Петров

7 лица са задържани по време на специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция. Това каза директорът на ГДБОП гл. комисар Калин Стоянов по време на брифинг в МВР.

"След повече от година работа съвместно между трите служби - ДАНС, ГДБОП и ГДГП под надзора на прокуратурата се проведе на 16 септември специализирана полицейска операция, в резултат на която беше неутрализирана и задържана организирана престъпна група, ангажирана с извършването на нелегалната миграция. В резултат на действията бяха задържани 7 лица", обясни гл. комисар Стоянов.

Лицата са задържани за срок от 24 часа. На четирима от тях задържането е удължено с прокурорско постановление до 72 часа. Предстои внасяне на искания за постоянни мерки за задържане.

"Чисто оперативна по случая реализацията се извърши на територията на град София, област Русе и област Хасково. Много добре структурирана група с участието както на български, така и на чужди граждани. Строга йерархия на групата с конкретна роля на всеки участник в нея", каза още Калин Стоянов.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК