Разследват скандална имотна измама с подставени лица в Горнооряховско

Схемата е дело на бизнесмена Яшар Яшаров, твърди арендаторът Антон Михайлов

16.09.2021 | 19:43 Редактор: Здравко Черкезов

Имотна измама в Горнооряховско. Арендатор твърди, че с документна измама и подставени лица му е откраднат имот. За измамата са сезирани полицията, Специализираната прокуратура и министърът на вътрешните работи. 

Арендаторът Антон Михайлов разбира преди четири месеца, че сградите, които ползва в бивш стопански двор в село Стрелец от 29 години, вече не са негови. Земята е публична държавна собственост и се оказва, че през март община Горна Оряховица е пуснала на търг част от стопанските сгради. 

Михайлов твърди обаче, че останалите сгради, които са негова собственост, са придобити неправомерно чрез измамна схема, извършена от бизнесмена Яшар Яшаров

"Самата измама, която е станала, е с трима свидетели, които са от селото! Наши са сградите, земята е на ДФ "Земеделие", ние претендираме за сградите, които са взети с констативен нотариален акт, който за мен е пълна измама", категоричен е той. 

"Цялата сага тръгна от края на февруари, той намери трима свидетели, те направиха този констативен нотариален акт, госпожа нотариуската го прехвърли на Диляна Цончева. На същия ден, когато тя става собственик, го прехвърля на Иван Петров, Стефан Гранадолски, което е абсурд, защото сградите са закупени за 9 400 лв.", разказа арендаторът.

Антон Михайлов и синът му Стойчо твърдят, че в схемата като подставено лице е използвана Диляна Цончева. Тя придобива и препродава на фирма на Яшар стопанските сгради. Бившият мъж на Цончева разказва, че тя никога не е имала общо с базата в Стрелец. 

"Според мен тя не е стопанисвала нищо, 10 години е абсурд тя да е стопанисвала този имот! Аз съм убеден, че тя не е ходила в тази база. Това за мен е голяма измама, голяма схема, голям батак! Той с какво се занимава Яшар, не мога да ви кажа… Той я дърпа, няма кой да я дръпне", сподели Стоян Гиздов.

Яшаров обаче твърди, че сделката е законна. 

Bulgaria ON AIR: Участвали ли сте в такава схема, организирали ли сте?
Яшар Яшаров: Не, не!
Bulgaria ON AIR: Как е придобит този имот?
Яшар Яшаров: С търг!
Bulgaria ON AIR: Сградите прехвърлени ли са на г-жа Диляна Цончева? Как са придобити? 
Яшар Яшаров: Не, няма такова нещо, сградите са на фирмата! Имате много слаб мозък!
Bulgaria ON AIR: След като са били частна собственост на арендатора, как общината пуска търг за сградите?
Яшар Яшаров: Не мога да се обяснявам повече, не знам какво да Ви кажа!

По случая вече работи "Икономическа полиция", образувано е и досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура – Велико Търново.

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов и Кристиян Минков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК