Парична гаранция за обвинения във взимане на подкуп служител на Инспекцията по труда

Пуснали го от ареста по здравословни причини

12.09.2021 | 09:42 Редактор: Елеонора Танева
Парична гаранция за обвинения във взимане на подкуп служител на Инспекцията по труда

Служителят на Инспекцията по труда в Пазарджик, обвинен във взимането на 500 лв. подкуп, е освободен от ареста срещу гаранция от 10 хиляди лева. Според прокуратурата той поискал пари, за да не състави акт на фирма, нарушила трудовото законодателство. Освобождаването на служителя от ареста е по здравословни причини.

Сигналът е подаден в полицията от собственик на фирма в село Мало Конаре в началото на месец август. Преди това инспекторът установил, че един от работниците във фирмата е без сключен трудов договор.

Според  работодателя служителят на Инспекцията по труда е поискал подкуп от 1000 лева, за да не му наложи максималната глоба от 15 хиляди лева. Собственикът на фирмата обаче веднага сигнализирал в полицията.

Разследването е проведено от сектора за Противодействие на икономическата престъпност към пазарджишката полиция, под ръководството на окръжната прокуратура, информира БНР.

Трудовият инспектор беше задържан в служебния си кабинет, веднага след като собственикът на фирмата му предал половината от искания подкуп. Преди това парите са били белязани.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК