Екшън на плаж "Алепу": Втори арест за германец, нагазил дюните с камион-кемпер

Задържаният е отказал да подпише съставените му актове

03.09.2021 | 14:08 Редактор: Тодор Петров

Напрежение на плажa "Алепу". Тази сутрин туристът от Германия, който закъса с противопожарен камион-кемпер на Шофьорския плаж, беше арестуван за втори път, след като не се подчини на полицейските разпореждания.

Белезниците щракнаха за втори път на ръцете на германския турист, след като отказа да се подчини на полицаите.  

"Отказа да изпълни разпореждания. Беше му разпоредено, включително на английски език, да угаси двигателя, да слезе от автомобила. Не изпълни разпоредбите и затова се наложи повторно да бъде задържан", обясни началникът на сектор "Охранителна полиция" към ОДМВР – Бургас комисар Неделчо Рачев.

Последва обиск на кемпера, а приятелката на арестувания германец поиска адвокат.

"Хора стоят на тревата и не е проблем, но точно тези 5 метра са проблем за този полицай. Очевидно проблемът е тревата, но той стои на нея както и вие. Интересно колко български полицаи са нужни за да се изгаси кола, явно 4-ма не са достатъчни", коментира тя.

"Продължи да нарушава целостта на защитената местност – дюни, нарушаваше я с прокопаване. Пак припомням, че отказа съдействие", каза още ком. Рачев.

Чужденецът беше освободен снощи от ареста, след като нагази в пясъците на плажа с тежката машина. А първия сигнал за старата пожарна кола на пясъка подаде концесионерът на съседния плаж – Стоян Василев.

Чужденецът нарушител е отказал да му бъде оказана помощ по изтеглянето на пожарната, както и да подпише съставените му актове за нарушение целостта на дюните и за грубо отношение към органите на реда. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК