Съдят пътен полицай, поискал 50 лева вместо да пише акт

Спътник на водача заснел всичко с камерата на телефона си

30.08.2021 | 13:17 Редактор: Десислава Атанасова
Съдят пътен полицай, поискал 50 лева вместо да пише акт

Окръжна прокуратура - Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 46-годишния Ж.М. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Мъжът е обвиняем за това, че в качеството му на длъжностно лице (полицейски служител) поискал и приел дар, за да не извърши действия по служба. 

На 21 август 2019 г. обвиняемият изпълнявал наряд като автопатрул, чиято задача била да осъществява контрол на движението по пътищата. 

Въпреки задължението за известяване за всяко едно спряно за проверка МПС, това не било сторено от обвиняемия. След извършената проверка било установено, че водачът на МПС е допуснал нарушение, имал и два невръчени електронни фиша. За да не изпълни задълженията си за съставяне на акт, полицейският служител поискал сумата от 50 лева, предава "Фокус".

Потърпевшият водач изпълнил указанията на полицая, поставил поисканата сума в документите и му я предал. Възмутен от действията на длъжностното лице, спътник на водача заснел всичко с камерата на телефона си.

Сигнал за стореното бил подаден малко след случилото се в ОДМВР – Варна. Разследването, провело се под надзора на Окръжната прокуратура, доказало фактите от подадения сигнал. Предстои делото срещу Ж.М. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК