Проверяват под специален надзор смъртта на млад офицер в Пловдив

"Внезапно възникналият трагичен случай налага своевременно изясняване на множество обстоятелства"

30.07.2021 | 15:55 Редактор: Здравко Черкезов
Проверяват под специален надзор смъртта на млад офицер в Пловдив

Досъдебното производство за смъртта на млад офицер е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура и Военно-апелативна прокуратура, обявиха от държавното обвинение.

"Във връзка с появили се публикации в медиите по повод смъртта на млад офицер от Военна полиция-Пловдив във Военноокръжна прокуратура-Сливен е образувано досъдебно производство и веднага е направен оглед на място от военен следовател", съобщиха от ПРБ. 

Внезапно възникналият трагичен случай налага своевременно изясняване на множество обстоятелства, както на мястото на местопроизшествието, така и в местоработата на починалия. С оглед на това, както и на повишения обществен интерес, досъдебното производство бе взето на специален надзор от Военно-апелативна прокуратура и Върховна касационна прокуратура.

По досъдебното производство се извършват всички необходими действия по разследването. Досега след проведените първоначални огледи са назначени съдебномедицинска, 2 съдебнохимически, съдебнобалистична и съдебнотехническа експертизи. Събират се писмени доказателства и са планирани в интензивен ред разпити на свидетели, имащи отношение към предмета на доказване.  

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК