19-годишен нападна полицай в Перник и потроши кола на МВР

След произшествието избягал, за да осуети извършването на полицейска проверка

30.07.2021 | 14:37 Редактор: Юлия Христова
19-годишен нападна полицай в Перник и потроши кола на МВР

Дежурен прокурор от Районна прокуратура-Перник привлече като обвиняем 19-годишния С.В., след като са събрани достатъчно доказателства за извършени от него пет престъпления от общ характер. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, съобщиха от държавното обвинение.      

В хода на разследването е установено, че на 28.07.2021 г. в Перник С.В. при управление на  лек автомобил нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата и по непредпазливост причинил значителни имуществени вреди на служебни полицейски автомобили, собственост на Областната дирекция на МВР – Перник. След произшествието избягал, за да осуети извършването на полицейска проверка.

Наред с това, младежът причинил и лека телесна повреда на полицейски служител от 01 РУ-Перник при изпълнение на службата му, като извършил и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Има данни и, че младият мъж управлявал лекия автомобил с регистрационен номер, издаден за друго моторно превозно средство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК