Задържаха 46-ма нелегални мигранти в две коли, едната - с лого на банкова институция

Шофьорите са арестувани за 72 часа, обвинени са в каналджийство

21.07.2021 | 16:56 Редактор: Елеонора Танева
Задържаха 46-ма нелегални мигранти в две коли, едната - с лого на банкова институция

Гранични полицаи от РДГП – Бургас задържаха автомобил с неистински табели, превозващ 22 незаконни имигранти. 

Автомобилът е спрян за проверка на 20 юли близо до Китен. Установено е, че колата е с неистински регистрационни табели и лого на банкова институция. 

Неистинските табели дублират реално съществуващи, които са собственост на същата банкова институция. При извършената проверка в товарния отсек на микробуса граничните полицаи установили 22-ма незаконни имигранти без документи за самоличност - 13 мъже, 8 жени и 1 дете.

Те заявили, че са граждани на Сирия и Ирак. Установено е, че автомобилът не е собственост на банковата институция, а на частно лице. 

Установен е още един автомобил, управляван от друг български гражданин,  който също се предполага, че е част от канала за нелегални мигранти.

Шофьорите са задържани за 72 часа, обвинени са в каналджийство. Незаконните мигранти ще бъдат настанени в Центъра в гр. Любимец. Работата по случая продължава.

При друга проверка на 20 юли в района на село Планинец, общ. Ивайловград, са установени 24-ма незаконни имигранти, превозвани от 24-годишен мъж от Софийска област. Сред тях имало и четири деца. Мигрантите, които са без документи за самоличност, твърдят, че идват от Афганистан.

Шофьорът и нелегалните пътници са задържани, образувани са бързи производства по описа на ГПУ Ивайловград.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК