Пияна шофьорка блъсна и уби 17-годишен велосипедист, влачила тялото му 50 метра

Опитала да изтрие и следите от кръв по автомобила ѝ

30.06.2021 | 17:35 Редактор: Искра Ангелова

Пътен инцидент с фатален край във Врачанско. Пияна 39-годишна жена прегази с автомобила си 17-годишен велосипедист на тротоара в село Търнава. Жената е била с 1,05 промила алкохол в кръвта и опитала да се укрие. Жители на селото организират протест.

Всичко се случва малко след 22:30 часа във вторник вечерта. 17-годишният Габриел се прибирал от работа с велосипеда си, когато лек автомобил го блъска на тротоара. Тялото на момчето е влачено около 50 метра.

39-годишната жена зад волана даже не успяла да спре веднага автомобила - отбила на две преки от местопрестъплението. Опитала да изтрие и следите от кръв по автомобила ѝ, споделят опечалените роднини на загиналото момче.

"Убит е като куче и то не на шосето, а на самия тротоар. Жената, която е карала, е била мъртво пияна Тя го е влачила, влачила, и накрая го е сгазила, и е продължила, без да набие спирачки и е вкарала колата в автомивката", каза чичото на загиналото дете - Борислав Бориславов.

За непълнолетния Габриел се грижила 70-годишната му баба.

"Съболезнования на семейството, може би на баба Трифонка, която всеотдайно гледаше децата, защото майката на момчето е в чужбина. Пореден нелеп инцидент на пътя", сподели кметът на село Търнава - Габриела Раловска.

Хората организират подписка, с която да бъде изграден спящ полицай.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Много нелепа смърт. Светла му памет на момчето...жалко и за жената, как ли ще живее отсега нататък с мисълта, че е убила човек. Сигнализирай за неуместен коментар