Издирват обирджии в Русе - посегнали на кафе автомати

Крадците са опитни хора, твърдят потърпевши

30.06.2021 | 14:22 Редактор: Елеонора Танева

Бум на обирите на кафе автомати в Русе. Щетите са за стотици левове, а наказани няма. Поредното посегателство е от снощи, когато за пореден път крадец се е опитал да разбие кафе автомата на Емил Кънев. Заради зачестилите набези, бизнесменът търси решение сам. 

"Миналата седмица ми откраднаха 60 лв. и след като се случи това сложих охранителна камера и едно жило, което да запъва вратата, при положение, че се опита отново да я разбие. И след 2-3 дни пак се повтори случката, човекът се е опитал да я разбие, но жилото е спасило този път", обяснява собственикът Емил Кънев.

Разходите за собствениците на повредените кафе-автомати са много повече от откраднатите суми.

"Самата кражба е много минимална като сума за тях, но за нас е много. За последния месец аз вече имам около 10 машини разбити, което ми коства около 1500 лв. като разходи. Вземат от касата, потрошават катинарите, огъват вратите, кабели късат, те не пазят", заяви Ивайло Иванов, който също е сред потърпевшите.

Според бранша обирджиите на машините не са нуждаещи се, а опитни в този вид кражби. Подозират, че става въпрос за организирана група.

"Като гледам облеклото му, не вярвам да е човек, който има нужда от хляб. Просто човекът е решил да краде. Като го видях как е извадил монетника и не го е начупил, за мен знае къде да бутне и как да го извади. И съвестно ми е върнал монетника пак, за да може да се пълни за следващата седмица явно", каза Емил Кънев.

От полицията също потвърдиха, че през топлия сезон набезите над кафе – автомати зачестяват.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК