Двама българи, откраднали 38 кг златни кюлчета в Белия, са задържани във Варна

Те са обявени за международно издирване с Европейска заповед за арест

25.06.2021 | 15:00 Редактор: Десислава Атанасова
Двама българи, откраднали 38 кг златни кюлчета в Белия, са задържани във Варна

В резултат на предприети координирани действия между криминалисти от Главна дирекция "Национална полиция“ и на колегите им от ОДМВР-Варна, на 24 юни двама варненци, обявени за международно издирване във връзка с издадена Европейска заповед за арест от съда в Белгия, са установени в къща на територията на кв. "Траката“.

В рамките на операцията единият бил задържан на адреса, вторият мъж опитал да избяга, но след кратко преследване също бил арестуван. По данни на белгийските власти на 19.10.2020 г. двамата мъже - на 46 и на 55 години, с криминалистически регистрации, в съучастие с още трима български граждани  - двама мъже и жена, са извършили въоръжен грабеж - от дома на белгийски гражданин отмъкнали 38 килограма златни кюлчета и други скъпоценни предмети.

Припомняме, че двама от групата бяха задържани на 24 март т.г. на територията на Сливен и Несебър, а ден по-рано на летище в Кралство Испания бе извършен ареста и на българската гражданка.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Момчил Манов
преди 2 години
Разбира се , че подкрепям задържането на нашенците , но предлагам да погледнем и другата страна на монетата - ако аз съм достатъчно богат , та да притежавам 40 кила злато - ще ли бъда достатъчно *** , та да го държа в къщи и да го показвам на притеклите се в къщи на чашка кафе съмнителни типове ??? Сигнализирай за неуместен коментар