19-годишна хвърли бебето си от тераса в Златица, детето е настанено в "Пирогов"

По информация на Bulgaria ON AIR майката е с психични отклонения

07.06.2021 | 19:37 Редактор: Искра Ангелова

Майка хвърли 3-месечното си бебе през терасата. Бруталният случай е от Златица, а 19-годишната майка е задържана за 72 часа след пълни самопризнания. По информация на Bulgaria ON AIR тя е с психични отклонения. 

Сигналът за инцидента е подаден в 4-о Районно управление в Пирдоп на 4 юни. Младата жена, родила преди 3 месеца, но не е искала детето, разказват нейни съседи. Най-вероятно това е и причината да го хвърли през балкона на къщата, в който живеят.

Майката на детето е задържана. Пред разследващите 19-годишната жена е направила самопризнания за жестокото деяние. Бебето е откарано в "Пирогов", където му е направен скенер на главата и тялото. 

По информация на Bulgaria ON AIR детето е без опасност за живота, няма сериозни травми и ще бъде изписано до края на деня, след което – настанено в социална институция. А в града всички са потресени от постъпката.

"Те не са жители на Общината, затова нямаме информация за тях. Това ,което знаем е, че майката е с отклонения, но пак казвам, че това не е потвърдено", каза кметът на Златица Стоян Генов.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК