Разбиха оранжерия за марихуана в Разград, арестувани са мъж и жена

Около 50 саксии са открити в избено помещение на луксозна вила

26.05.2021 | 17:51 Редактор: Жаклина Иванова

Добре оборудвана оранжерия за марихуана в Разград разбиха служители на ГДБОП при специализирана акция. 

Около 50 саксии са открити в избено помещение на луксозна вила във вилната зона на града. Мъж и жена на средна възраст, с чисти досиета, стопанисвали вилата и оборудвали оранжерията. По данни на разследващите се занимавали с тази дейност от поне от две години. 

До разкриване на престъплението се стигнало и заради наблюдавани големи сметки за ток. Двамата съпрузи са арестувани и с повдигнати обвинения за притежание и отглеждане на наркотични вещества, както и за пране на пари. 

Разследването на случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура Разград.

"Интересното в случая е, че семейството е закупило абсолютно всички парцели от четирите страни на техния терен. Сградата е оборудвана с техни лични охранителни камери, като идеята е била външни и непознати на тях лица, когато се появят да бъдат забелязани. За мен, по-лесната част от делото приключи, предстои тежката  - да видим къде е ставала тази реализация, но очевидно не е в Разград, защото Разград е малък град и бъдете сигурни, че и криминална полиция и охранителна биха достигнала до този сигнал, ако това семейство разпространяваше марихуаната в град Разград", заяви окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК