Пожар нанесе сериозни щети на 3 апартамента в жилищен блок в "Дружба 2"

Съседи подозират, че пламъците може да са тръгнали от газова бутилка или от угарка от цигара

01.05.2021 | 14:20 Редактор: Юлия Христова

Пожар нанесе сериозни щети на три апартамента в жилищен блок в столичния квартал "Дружба 2". За щастие при инцидента няма пострадали. Предполага се, че огънят е тръгнал от жилището на възрастна жена. Тя е без опасност за живота.

Около 3:30 ч. тази сутрин избухва пожар в блок 211 на квартала. Огънят бързо се разраства. Той тръгва от апартамент на седмия етаж. В него живее възрастна жена.

Огънят бързо обхваща и апартамента на осмия етаж. Там живее младо семейство с две деца  на една и пет години. В момента на пожара обаче жилището е било празно, тъй като семейството е било в Монтана за празниците. А техен съсед и приятел им изпращи снимки за нанесените щети по апартамента. 

"Съседният апартамент с климатика е на наши приятели, на които сме кумове. И сега от Монтана се прибират за това нещо. Пожарът е в този ъгъл, а наши приятели са в този, където е климатикът, сега им пращам снимки, няма поражения много отвън, но вътре как е не знам, а имат две деца, връщат се заради случилото се", казват съседи.

От МВР уточниха за Bulgaria ON AIR, че огънят е нанесъл материални щети на три апартамента. Причините за инцидента не са известни – съседи подозират, че пламъците може да са тръгнали от газова бутилка или от угарка от цигара. 

Не се е наложила евакуация на живущите в блока.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК