Психичноболен мъж застреля свой съсед и се барикадира в дома на майка си

Простреляният е починал на път за болницата, а стрелецът се е предал на полицията

22.04.2021 | 17:29 Редактор: Никола Симеонов

45-годишният Валентин Борисов застреля свой съсед, а след това се барикадира в дома на майка си. Трагедията се разиграва във врачанското село Манастирище. Простреляният е 35-годишният Калин Руменов, който е починал на път за болницата.

Според местните, явно стрелецът е дебнал жертвата, защото го е прострелял, докато мъжът бил в автомобила си на пътя. Засега няма информация какво точно е оръжието, но е сигурно че не е законно притежавано. 

Свидетелите, които чули изстрела, подали веднага сигнал на спешния телефон 112 и на място били изпратени екипи на полицията и линейка. Стана ясно още, че Валентин има психични проблеми, лежал е в специализирано заведение и бил освободен. На място са изпратени екипи на полицията, която е отцепила селото. Към 16:30 полиция е успяла да обезвреди и извади нападателя от къщата, който се е предал.

На мястото на инцидента пристигнаха министърът на вътрешните работи в оставка Христо Терзийски и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Стрелецът съжителства с майка си, която има тежка форма на шизофрения, но мисля, че не освидетелствана. Съседи са двамата, до колкото си спомням имаха пререкания в миналото, но не съм си мислел, че може да се стигне до такива крайности", заяви Кметът на село Манастирище.

По информация на МВР стрелецът е заявил, че е закупил оръжието от преминаващ търговец. Предстои да се установи вярно ли е твърдението му. Бил е диагностициран за психични отклонения през 2007 г., а последно е пуснат от психиатричната клиника през 2020 г.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК