fallback

Откриха контрабандни цигари за над 5 млн. лв. на пристанище в Бургас

Това е най-голямата задържана контрабандна стока у нас тази година

30.03.2021 | 18:15 Автор: Жаклина Иванова

Контрабандни цигари за над 5 млн. лв. задържаха митничари на частно пристанище в Бургас. В контейнер, натоварен на ферибот от Грузия за Унгария, са намерени 651 000 кутии цигари или 13 милиона къса. 

Стоката е открита след рентгенова проверка. Образувано е досъдебно производство за контрабанда на стоки за търговски цели в големи размери, няма задържани. 

Стоката е преминавала транзитно през страната ни. Това е най-голямото задържано контрабандно количество цигари от началото на годината у нас.

"При физическата проверка се установява тапа. Декларираната стока, хартиени ролки, се намира в най-задната част и покрива съвсем малка част на горното помещение. Цялата друга част е заета от цигари, които са 13 млн. къса , това са над 650 000 кутии", посочи зам.- директорът на Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване“ Тихомир Каменов.

"Преустановихме опит за нелегален превоз на огромно количество цигари", съобщи административният ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас прокурор Георги Чинев.

"Дали цигарите са истински или не, не можем да отговаряме, защото предстои експертиза, която да установи това", допълни още той. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback