Прегазената на паркинг жена: Много тежко го понесох, бях парализирана като труп

Прокуратурата настоява за доживотно отнемане на шофьорските книжки при подобни инциденти

10.03.2021 | 18:15 Редактор: Радостина Димитрова

Шофьорът, прегазил жена на паркинг в Самоков, отива на съд. Прокуратурата настоява за доживотно отнемане на шофьорските книжки при подобни инциденти.

24-годишният Виктор Делигълъбов при маневра назад прегази 49-годишната Недялка Джикова в центъра на Самоков миналата година. Днес прокуратурата внесе в Софийския окръжен съд обвинителния акт срещу него.

На 12 юни миналата година, докато е на работа в "синята зона" в центъра на Самоков, 49-годишната Недялка е блъсната от шофьор, докато той прави маневра на заден ход. Зад волана е 24-годишният Виктор Делигълъбов, който бяга от местопроизшествието. След инцидента е установено, че той е бил под въздействието на наркотици.

9 месеца след по-късно Недялка продължава да се възстановява от травмите, шока и дългия престой в болницата.

"Много тежко го понесох, когато излязох от кома и разбрах, че не мога да движа абсолютно нищо, бях парализирана като труп и още толкова месеци са минали. Аз не мога сама да се обслужвам, положението беше много страшно и това рефлектира на цялото ми семейство", заяви жената.

Прокуратурата внесе в Софийския окръжен съд обвинителния акт срещу Виктор Делигълъбов. Миналата година в съдебната зала защитата му обясни, че той не е разбрал, че е блъснал жената. А колата не е била изправна.

Според обвинението обаче парктроникът на автомобила е работил и колата е била в добро техническо състояние.

До този момент никой от семейството на Делигълъбов не се е свързал с пострадалата жена.

А от прокуратурата настояха за доживотно отнемане на шофьорската книжка за подобен род престъпения. 

"Освен наказание "лишаване от свобода" за този тип престъпления и отнемане на превозното средство в полза на държавата, независимо чия собственост е то, по този начин ще се въздейства превъзпитателно освен на извършителя и на другите членове на обществото", каза ръководителят на Софийската окръжна прокуратура Наталия Николова.

За деянието Делигълабов може да получи между 3 и 12 години затвор, към настоящия момент той е освободен с парична гаранция.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК