Виктор, който прегази жена в Самоков: Срутихте ми целия живот

Съдът остави Делигълъбов в ареста

22.06.2020 | 14:18 Редактор: Тодор Петров

Софийският окръжен съд остави в ареста дрогирания шофьор, който два пъти прегази жена в центъра на Самоков. На 12 юни 24-годишният Виктор Делигълъбов блъсна 49-годишна жена на паркинг в града. 

Защитата му твърди, че обвиняемият има психично нервно разстройство и хистерия. Пред няколко години е претърпял катастрофа в Нидерландия, след което е развил психичните проблеми, от които все още се лекува.

Адвокатите на Виктор представиха SMS-кореспонденция с неговия баща, която според тях доказва, че по времето на инцидента клиентът им изобщо не е разбрал, че е блъснал човек с автомобила си.

Прокуратурата заяви, че е намерила отпечатъци върху скоростния лост, а камерата за задно виждане и парктроникът на автомобила са били в изправност, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Според прокуратурата няма как Виктор Делигълъбов да не е разбрал, че е блъснал човек.

В кръвта на обвиняемия са открити следи от кокаин и канабис, твърди обвинението. Според защитата на Виктор, той не е напуснал местопроизшествието, а просто е преместил автомобила си.

"Много ясно, че съжалявам за случая, но вие ми срутихте целия живот. Не съм избягал", обърна се Делигълъбов към журналистите.

Близки и колеги на пострадалата жена се събраха пред съдебната зала в Софийския окръжен съд. Те настояват за тежко наказание за Виктор Делигълъбов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Неговите здравословни проблеми не са наш проблем. Нито пък му дават право да шофира надрусан. Аз доколкото знам психични разтройства не се лекуват с кокаин. Сигнализирай за неуместен коментар