Самоков: Протест, иронични аплодисменти и искане за оставка на съдебния състав

Нека да няма други такива разплакани семейства, сподели дъщерята на прегазената жена

17.06.2020 | 14:07 Редактор: Юлия Христова

Протест пред съда в Самоков, след като магистратите пуснаха под домашен арест дрогирания шофьор, прегазил два пъти жена на платен паркинг. Жената е в болница "Св. Анна" с опасност за живота. 

Протестиращите настояват за справедлива присъда. Събралите се ръкопляскаха иронично, а освен това поискаха и оставката на съдебния състав.

"Нека се даде гласност на скритите случаи, които залежават по папките", поиска зетят на пострадалата Недялка - Румен Иванов. 

"Нека да няма други такива разплакани семейства, имало е и други такива преди нас. Дано не преминават през такъв ад като нас сега", сподели дъщеря ѝ Радостина Димова. 

Протестиращите поискаха да влязат в сградата на съда, но не бяха допуснати.

"От края на извънредното положение сме в извънредна обстановка, всеки ден сме в дезинфекция", обясни председателят на съда Янко Чавеев.

"Аз лично съм потърпевш от съдебната система, подобен случай, при който хората, които са виновни, са под домашен арест и след това пуснати на свобода, след като беше извършен опит за убийство", каза Иван Владимиров от Самоков.

Прегазената жена остава в тежко състояние, на изкуствено дишане и с опасност за живота в софийската болница "Света Анна". Делото продължава на 22 юни на втора инстанция.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК