Кристиaн за смъртта на Милен Цветков: Не мога да си представя какво им е на близките

Според страните по делото е важно да се изясни как са приети наркотиците, открити в кръвта

23.02.2021 | 18:31 Редактор: Юлия Христова

С разпит на свидетели започна процесът за смъртта на журналиста Милен Цветков. Първа за фаталната катастрофа в съдебната зала разказа приятелката на обвинения Кристиан Николов – Симона. Преди инцидента празнували рождения ѝ ден, а 22-годишният Кристиян не бил употребявал наркотици, както показаха първите експертизи.

Кристиан пил водка и шот ликьор, от който му станало зле. Взел успокояващ чай и паста, които пиел редовно – с какви съставкки обаче не става ясно. След това си легнал. Наркотици не е употребил, разказа Симона през сълзи в залата. Извън нея остана безмълвна. 

Пред съдиите Симона разказа още, че на другия ден 22-годишният Кристиан седнал зад волана на джип – собственост на майка му. Карал го рядко, защото скоростите са различни от тези на неговата кола. Симона стояла отзад, но изведнъж чува викове от третия в колата – Георги, седящ до Кристиан. Последвало ускоряване на скоростта и удар в колата на Милен Цветков. Веднага след катастрофата Георги побягва, а Кристиан оказва помощ на журналиста.

"Да, той е ускорил, след като е пропуснал автомобил на предишния светофар на гърба на Парадайз центъра, което е логично. След това има период, преди самия удар, в който няма ускоряване на неговия автомобил. Тук е въпросът какво се е случило там", каза адвокат Константин Симеонов.

"Това, че е ускорил скоростта е потвърдено вече от Симона. Ние сме описали какво значи за обвинението в съдебния акт и няма на всяко съдебно заседание да изясняваме какво се казва вътре преди да са приключили следствените действия – просто е некоректно да се прави", заяви прокурорът по делото Иван Кучиев.

Според страните по делото е важно да се изясни как са приети наркотиците, открити в кръвта на Николов. Не изключват и възможността да ги е приел без да знае с питие на купона. 

"В кръвта са открити следи от кокаин и амфетамин. Всичко е възможно. Може да си купите кафе от кафенето отсреща и някой по пътя от кафемашината и вашата уста да ви сложи наркотици в кафето. Затова въпрос на доказване е как са влезли в организама му", обясни адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков.

Обвинението към Николов е за умишлено убийство, в следствие на шофиране с превишена скорост в нетрезво състояние. Възможно е то да бъде променено на престъпление по непредпазливост. 

"Аз си спомням, че имаше един известен българин, не българин, а български фигурист, който уби един човек и един полутруп остави, след като е с почти 2 промила алкохол в кръвта си. Но той получи условна присъда, ние говорим за доживотни, нали така", подчерта Симеонов. 

Освен обвинението, Кристиан и защитата му отново оспориха и мярката, наложена от съда и поискаха да излезе от ареста. 

"Искам да изкажа моите искрени съболезнования към близките и семейството на Милен Цветков. Не мога да си представя какво им е, когато се връщат към случилото се“, каза в залата 22-годишният Николов заяви.

Подробности за катастрофата в залата чуха сестрата на журналиста и майката на детето му. Третият пътник в колата–убиец – Георги, не се яви на разпит, тъй като е в чужбина. Общо 47 души трябва да бъдат разпитани по делото, а следващото заседание е в петък.

Вижте повече в репортажа на Християна Стефанова. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Narkomana do kraq v tamnicata kaza Krum. Gadjeto my za lajite bez raka. Сигнализирай за неуместен коментар