Челен удар между две коли в "Дружба", шофьор е тежко ранен

На няколко пресечки от мястото на инцидента джип се заби в жилищен блок

27.01.2021 | 17:45 Редактор: Ивет Арабова

Две тежки катастрофи само за час в столичния квартал "Дружба". На кръстовището на булевардите "Асен Йорданов“ и "Христофор Колумб" се удрят бус на куриерска фирма и джип. Водачът на джипа е причинил пътнотранспортното произшествие. Призна, че се е объркал. 

"Така и не разбрах какво стана. Видях някакво мигащо зелено, обаче не можах да разбера. Мислех, че аз имам направо възможност да мина и в последния момент видях буса", каза мъжът.

Пострадал е шофьорът на буса. След удара той е с наранявания на гърдите, корема и главата. откаран е болница "Света Анна". В момента на катастрофата Калин е чакал на червен светофар на същото кръстовище и вижда всичко от пръв поглед. 

Минути по-рано и само на няколко пресечки от инцидента джип се заби в жилищен блок и изпочупи терасата на партерния апартамент. Шофьорът е преминал през детската площадка и е спрял, удряйки се в блока. По чудо няма пострадали. Все още се изяснява какво е предизвикало инцидента.

Джипът се забива в балкона на Иваничка. 

"Децата са били вкъщи и са стресирани от цялата ситуация. Като земетресение е било. Важното е, че щетите са материални. Видяхме го шофьора - пиян", разказа жената.

От Пътна полиция заявиха, че все още няма информация дали водачите, предизвикали катастрофите са употребили алкохол, както и какви са причините за двата инцидента. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК