161 шофьори останаха без книжки само за 2 дни

Издадени са над 5 000 актове, електронни фишове и фишове

03.01.2021 | 18:49 Редактор: Искра Ангелова

Много нарушения в почивните дни около Нова година отчитат от "Пътна полиция". По време на празниците екипи от служители на реда следяха поведението на шофьорите по магистралите и основните пътни артерии.

На един от изходите на София е спрян шофьор с 2,72 промила алкохол в кръвта. Повече от 80 са случаите на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици по Нова година. Трафикът преди първия работен ден на годината беше интензивен, но тапи на входовете на столицата и големите градове не се образуваха.

"Много са нарушенията, констатирани през тези дни, като само за 31 декември и 1 януари за различни нарушения на пътя са издадени над 5 000 документа, в това число актове, електронни фишове и фишове. 161 водачи са лишени от право да управляват моторно превозно средство по различен повод", каза инспектор Лъчезар Близнаков, представител на "Пътна полиция" при ГДНП.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Охо най-после, всеки качил се пиян, трябва да остава без книжка! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Точно така трябва строги мерки по пътищата....така хем хазната ще се напълни хем да се постреснат джигитите и тарикатите. Сигнализирай за неуместен коментар