Спецакция в Бургас: Хванаха 4-ма за разпространение на наркотици

Образувани са две бързи производства и две преписки, повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас

27.12.2020 | 16:20 Редактор: Радостина Димитрова
Спецакция в Бургас: Хванаха 4-ма за разпространение на наркотици

Четирима души са задържани за притежание и разпространение на наркотици при специализирана полицейска операция в област Бургас. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас. В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани четири лица, сред които и 25-годишна криминално проявена жена от Бургас. Образувани са две бързи производства и две преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерно е задържането на 22-годишен от Поморие и последвалото претърсване на дома му, разположен на ул. "Княз Борис I", при което са открити две торбички със суха зелена тревна маса (канабис) с общо тегло 15 грама, предаде "Фокус".

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо четири случая. Водачите са на възраст от 20 до 42 години. 20-годишният водач е от Бургас, управляващ л.а. "Ауди", с бургаска регистрация – установено е, че същият шофирал след употреба на канабис и кокаин. 21-годишният водач е от София и управлявал л.а. "Фолксваген Голф", със софийска регистрация, след употреба на канабис. Другите двама водачи – на 39 години от Созопол и 42 години от варненския град Суворово, шофирали след употреба на кокаин и опиати (созополчанинът) и амфетамин, метамфетамин и канабис (варненецът).

В други три случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 483 нарушения на скоростта. Четири случая са превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособни водачи, установени от контролните органи са двама. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 16 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях: управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда (най-вече ул. "Александровска" и ул. "Богориди"). За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 16 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ (червен) светофарен сигнал са санкционирани трима водачи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК