Отново летяха камъни по влак, ранен е машинист

Счупено е челното стъкло на кабината на локомотива

15.10.2020 | 12:05 Редактор: Тодор Петров
Отново летяха камъни по влак, ранен е машинист

Пореден случай на грубо посегателство причини наранявания на машиниста на бързия влак № 8641 от София за Стара Загора. При преминаване на композицията преди входните стрелки на гара Пловдив малко преди 19:00 ч. вчера влакът е замерян с камъни, при което е счупено челното стъкло на кабината на локомотива. 

Вследствие на вандалската проява е пострадал машинистът в локомотива, съобщиха от БДЖ.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите.

Подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака, алармира БДЖ. Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство.

От началото на годината до момента са регистрирани общо 65 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които вече има трима пострадали служители от локомотивния персонал. В участъка между гарите Тодор Каблешков и Пловдив регистрираните случаи вече са 4.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек, информират от дружеството.

Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. 

Снимки: БДЖ

Харесайте страница ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Светът се тресе от проблеми, пандемия, а на наш терен - хулигани, вандализъм.. Сигнализирай за неуместен коментар