Митничари задържаха контрабандно злато за близо 160 000 лв.

Иззети са общо 827 накита

14.10.2020 | 11:43 Редактор: Юлия Христова
Митничари задържаха контрабандно злато за близо 160 000 лв.

Близо 2 кг златни накити в шофьорската кабина на товарен автомобил откриха служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване“.

На 11 октовмри около 06.00 часа сутринта на МП Капитан Андреево на трасе "Входящи леки автомобили и автобуси“ пристига товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Германия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверка с рентгенова апаратура и последващия физически контрол, във фабрична кухина между тапицерията и тавана на шофьорската кабина, са открити 6 пакета.

Те съдържали 827 накита – пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета, обици, както и гривни с червен и черен конец със златни елементи и 4 чифта копчета. Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14-каратово злато с общо тегло 1977.71 грама и са на стойност 158 216 лева. Контрабандните златни изделия са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.
По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково на водача на товарния автомобил 61-годишен турски гражданин е бил привлечен към наказателна отговорност. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана за напускане пределите на Република България, освен с разрешение на Окръжна прокуратура град Хасково, информират от Агенция "Митници".

Разследването по случая продължава.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК