Роми нападнаха млад мъж в Роман, ВМРО настояват да бъдат взети мерки

"С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем", категоричен е доц. Милен Михов

23.09.2020 | 21:31 Редактор: Ралица Братанова

Роми са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО. Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14 септември.

Според разказа на пострадалия, в следобедните часове той видял млад ром да се навърта около къщата му.

"Млад мъж е нападнат от група за това, че е потърсил обяснение за посегателство над собствения си имот. Тази група, позната под названието "лисиците", ако не се лъжа, е доста добре позната на органите на реда", коментира зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в "Денят ON AIR".

По думите му любопитното в този случай е, че става въпрос за здрав мъж, който може да се защитава. Той е бил охранител и е притежавал законно оръжие, но не е посегнал към него, за да се защити.

"На въпроса защо не е използвал оръжието си да се защити при заплахата за неговия живот, той е отговорил, че ако стреля, ще бъде осъден, а на ромите нищо няма да им направят", допълни Михов.

Зам.-председателят на ВМРО отбеляза, че дори със законно оръжие българските граждани не посягат да се защитят поради недоверието към държава, а нападателите са убедени, че на тях ще им се размине.

"Говорим за един много сериозен проблем. За сетен път ние поставяме въпроса за приемането на концепцията на Каракачанов. С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем", категоричен бе той.

Доц. Михов коментира и конфронтацията на президента и премиера.

"Ние сме дълбоко убедени, че в името на българските граждани, не можем да разделим хората по начина, по който си говорят премиерът и президентът. Това не е пътят за решаване на криза. Ние предлагаме нещо важно - преходно правителство с парламентарна подкрепа", заяви той.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Крайно време е да се вземат мерки и да се направят закони защитаващи служителите на реда...те затова ромите така се ежат защото закона не ги лови... Сигнализирай за неуместен коментар