Сигнал до ДНСК: Роми са се самонастанили в изоставена пицария в София

И още от HelpBook - пешеходци по улицата заради непроходим тротоар

11.08.2020 | 16:30 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал до ДНСК: Роми са се самонастанили в изоставена пицария в София

В сигнал, изпратен в платформата Helpbook.infо, наш читател настоява ДНСК да направи проверка на имот в район "Надежда“, който не се използва по предназначение. "Спрямо кадастъра предназначението на имота е "Сграда за обществено хранене" и той следва да се ползва само за обществени дейности. Преди там беше пицария. Последните години в имота живеят хора от ромски произход на втория етаж. В момента се настаняват още хора и на първия етаж. Смятам, че имотът не се използва по предназначението си. Недопустимо е да се нарушава ПУП на района по този начин!", пише в сигнала.

А в сигнал от район "Слатина“ е заснет тротоар, който е почти непроходим заради големи дървета и неподходящо поставени сметосъбиращи съдове. Нашият потребител апелира отговорните органи да извършат оглед на терена и да организират преминаването така, че пешеходците да не трябва да излизат на улицата, за да преминат.

Ако видите нередност, подайте онлайн сигнал в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК