Разпространението на наркотици около училищата остава проблем за МВР

С началото на учебната година има засилено присъствие на дежурни полицаи

15.09.2020 | 22:05 Редактор: Виктория Гетова
Разпространението на наркотици около училищата остава проблем за МВР

Основният проблем пред МВР във връзка с новата учебна година остава разпространението на наркотици в и около училищата.

Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов пред журналисти. По думите му през последната година МВР е постигнало много добри резултати, но това "грозно явление" не се прекратява.

Той увери, че във всички градове има засилено наблюдение от дежурни оперативни работници, които неявно за обществото работят за пресичане на разпространението.

"МВР е органът, който не само около 15 септември има отношение към българското училище, но то е на вниманието ни през цялата година. Това, което най-много ни тревожи, е разпространението на наркотици - изключително сериозен и важен проблем", посочи зам.-министърът.

Според него доказателствата във връзка с разпространението на наркотици се събират изключително трудно. Често се използват малолетни разпространители на дрога и след като полицията ги залови, освен с обществено порицание, не може да бъдат наказани по друг начин.

Затова "не бива погледите да са отправени само към МВР и съда, а към цялото ни общество - учители, родители, други държавни институции", съобщава dnes.bg.

Стефан Балабанов бе в Ловеч за откриването на новата учебна година в СУ "Тодор Кирков", където бе сформирана първата в страната паралелка по професия "Охранител".

Снимка архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК