Фалстарт на делото срещу Панайот Рейзи, обвинителният акт - непълен

Случаят се връща на спецпрокуратурата за изясняване на факти

08.09.2020 | 15:33 Редактор: Ивет Арабова
Фалстарт на делото срещу Панайот Рейзи, обвинителният акт - непълен

Специализираният наказателен съд прекрати образуваното досъдебно производство срещу бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи и четирима други обвиняеми. Делото се връща на спецпрокуратурата за изясняване на факти и обстоятелства.

Съдът счете, че обвинителният акт е непълен, като няма доказани елементи за извършено престъпление лично на всеки от обвиняемите. Мярката за неотклонение подписка, обаче, остава и за петимата, информира БНР.

"Днеска се е родила Богородица и това, което се случи, показва правотата на живота. Това е. Много слаба работа на прокуратурата. Налице е, всичко е точно", коментира Панайот Рейзи на излизане от съдебната зала.

"Аз с моите адвокати коментирах, по-добре е да не го прекрати съдията. Много процесуални грешки. Няма как. Ще дойде ден, ще разберете истината", каза той.

Панайот Рейзи беше отстранен от длъжността кмет на Созопол през март 2019 г. Името му се свърза и със строежа на подпорната стена в местността Алепу.

Софийската градска прокуратура повдигна обвинението през март миналата година, посочвайки, че между 2014 и 2017 година длъжностните лица от администрацията на Общината са присвоили близо 2 млн. лева чрез възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности на различни търговски дружества. Въпросните фирми обаче били собственост на социално слаби хора.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК