Гранични полицаи са заловени за бране на канабис

Скрити камери снимали униформените

29.08.2020 | 12:45 Редактор: Виктория Гетова
Гранични полицаи са заловени за бране на канабис

Скандал е избухнал между полицаите от "Гранична полиция" на пункт Златарево, Петричко, съобщиха местни медии, цитирани от 'Труд'.

Преди 10 дни хеликоптер заснел от въздуха плантации с готов за бране канабис на трудно достъпни места в планинския район на границата със Северна Македония. На няколко места били поставени скрити камери.

Вместо собствениците на нивите в капана попаднали двама гранични полицаи. Камерите ги заснели как влизат сред марихуаната и започват да прибират реколтата в чували.

Шефовете видели всичко това и очаквали до три дни подопечните им униформени да отчетат, че са унищожили канабиса. Това не се случило и след като били разкрити, "берачите" изпаднали в паника. Единият незабавно излязъл в болнични, другият подал рапорт за напускане.

Срамният за "Гранична полиция" скандал бил дълбоко засекретен, но запознати твърдят, че след него на пункт Златарево настъпила паника.

За случая било образувано досъдебно производство. Още при първите разпити станало ясно, че в отглеждането на марихуана в Петричко участват и ченгета и въпросът е само до какво ниво. Възможно е за разследването да бъде пратен екип от София, който няма нищо общо с местните плантатори.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
8325-dtomov
преди 7 месеца
Ми това им е второто работно място. Сигнализирай за неуместен коментар