Събират пари за погребението на убития в "Драгалевци" шотландец

Двете дъщери на мъжа, който бил художник, са шокирани от случилото се

28.08.2020 | 10:50 Редактор: Георги Камарашев
Събират пари за погребението на убития в

Застреляният на 15 август в столичния квартал “Драгалевци” шотландец е известен в родината си художник. Това стана ясно от организирана в интернет акция за събиране на 8000 паунда, с които тялото на 54-годишния Анди Форсайт да бъде върнато в родината му.

"Трудно е да приемем, че нашият приятел беше убит. Той беше човек с голямо и щедро сърце. С готовност даряваше времето си на другите и донесе много радост на мнозина със своето изкуство и писане", посочват приятелите му. Те отправят апел за събиране на средства по молба на двете дъщери на художника - Хейли и Джеси, които са шокирани от случилото се с баща им.

Убитият мъж е роден в малкото шотландско селце Анкръм с около 300 жители и винаги казвал пред близките си, че иска един ден да бъде погребан там, но никой не предполагал, че това ще се случи толкова рано. Преди да пристигне в България през миналата година, бил в Турция. По-рано пътувал по работа в Канада.

По информация на българската полиция тялото му е открито от 40-годишната Десислава Манева, в чийто дом в “Драгалевци” живеел. Тя намерила трупа на Форсайт, увит в чували в гаража, и се обадила в полицията. Разследващите установили, че е прострелян 5 пъти в гърдите и гърба, като основният заподозрян е мъжът на Манева, с когото е в развод. Съседи го видели да се навърта около къщата ѝ дни преди убийството, но когато се разбрало за него, той вече бил напуснал страната, информира "24 часа".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК