Ало-измамник съчини история за болна приятелка, за да измъкне пари от пенсионерка

Богданов има редица вече изтърпени вече присъди

15.08.2020 | 18:06 Редактор: Юлия Христова
Ало-измамник съчини история за болна приятелка, за да измъкне пари от пенсионерка

С търсене на пари за лечение на уж тежко болната си приятелка пробва да се отърве от ареста задържан за серия ало-измами рецидивист.

Пред съдия в Стара Загора, наскоро излезлият от затвора 41-годишен Малин Богданов, разказа сърцераздирателна история как заради 15-годишната Пепа П. се "решил“ на авантюрата да се прави на високопоставен полицай и да мами старци, за да им присвои спестяванията.

По думите му непълнолетката, която е спипана на паркинг в Хасково с торба с 4 800 лв. и златни монети, собственост на 86-годишна старозагорка, страдала от аутизъм и куп други психични отклонения. Тя уж била зарязана от родителите си и Малин започнал да се грижи за нея от добро сърце. На няколко пъти пробвал да я настани в специализирано здравно заведение, но срещал отказ защото липсвал документ за съгласието на близките й.

Близо половин час продължила сълзливата мелодрама, която обаче не срещнала "разбиране“ от страна на съдията.

От представените документи ставало ясно, че Богданов е изпечен престъпник, в биографията му имало половин дузина изтърпени вече присъди, като първата била 8-годишна, заради опит за убийство още като непълнолетен.

Роденият във врачанско село, но водещ се като постоянно живеещ в София Малин през живота си нямал нито ден трудов стаж. Между престоите в килията редувал обири, кражби, побоища, последно напуснал затвора през лятото на 2019-а.Тогава се запознал и с тийнейджърката, която избягала от семейството си в София.

Богданов бе „закопчан“ на паркинг в Хасково на 11 август, срещу него има повдигнато обвинение по жалба на 86-годишна старозагорка за нагла ало- измама.

Криминалистите сложили белезниците на китките на измамника докато прибирал торбичката на парите и златото на бабата в личния си автомобил „Фолксваген“. Там са открити инструменти за влизане с взлом, мобилни телефони, СИМ-карти, и други помощни средства за извършените престъпления.

При проведени допълнителни действия, осъществени с участието на служители на ОДМВР - Варна и Хасково, са събрани данни, че същата двойка е съпричастна към идентични престъпления от  8 юли в Хасково спрямо 77-годишна жена и на 5 август в Провадия, където жертвата е на 82 години. Престъпленията са извършени под предлог съдействие на полицията за задържане на телефонни измамници, пише "Монитор".

В Провадия двойката използвала като куриер дядо, който преди това бил заплашен, че ще бъде отвлечена съпругата му. Изплашеният старец получил пакет с пари от жертвата и с такси ги занесъл до Варна, където го очаквала 15-годишната Пепа П. Момичето бе пуснато на свобода с мярка "под надзора на родителите“, а Богданов замина за затвора в Стара Загора, където ще чака насрочване на поредното дело.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК