Глобиха "Топлофикация-Перник" с 20 000 лв.

лед проверка на КЕВР е констатирано и неизпълнение на показателите за качество на топлоснабдяването

30.07.2020 | 17:45 Редактор: Искра Ангелова
Глобиха

Във връзка с авария на 07.05.2020 г. на шламохранилище на "Топлофикация - Перник" АД - сгуроотвал "7 септември" и пропуск на вода от дигата е възложена проверка на министъра на енергетиката, министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на околната среда и водите и председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

След проверка на КЕВР е констатирано и неизпълнение на показателите за качество на топлоснабдяването и неспазване на общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от "Топлофикация - Перник" на потребители в град Перник, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Поради непредприемане на последващи мерки, в изпълнение на конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за спазване на законността в защита на държавния и обществения интерес и на основание чл.145, ал.1, т.5 от Закона за съдебната власт,  ВАП сезира председателя на КЕВР да упражни правомощията си с оглед ангажиране на административнонаказателната отговорност на  "Топлофикация - Перник" АД.

След извършена проверка, ВАП е уведомена от председателя на КЕВР за това, че е издадено наказателно постановление, с което на "Топлофикация - Перник" АД е наложена имуществена санкция в размер на 20 000 лева за нарушение по чл.206, ал.1 от Закона за енергетиката.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК