Задържаха двама началници за борба с наркотрафика в ГДБОП

Предмет на делото е организирана престъпна група

26.06.2020 | 12:00 Редактор: Юлия Христова

Задържан е началникът на отдела за противодействие наркотрафика и разпространението на наркотици към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" след получен подкуп. Задържан е и началникът на сектора в същата дирекция, както и още един служител на МВР за 24 часа по закона за МВР. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на брифинг в МВР, в който взе участие и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.  

Към момента продължават действията по претърсвания и изземвания от множество помещения.

„Предмет на разследването е дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основно с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици, не само на територията на България“, заяви главният прокурор.

"Тези длъжностни лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците. Прокуратурата и МВР са и ще продължават да бъдат безкомпромисни към всякакви случаи на нарушение и престъпление,  независимо дали става въпрос за служители на МВР или служители на прокуратурата,  не правим разлика на база на това кой нарушава закона и от коя институция . В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и това го правим. Реализация в такъв размер не се е случвала в новата история на България“, каза Иван Гешев. 

"Това е меко казано грозно, да се оказва съдействие на такива групи, да се осъществяват действия по отношение на техните конкуренти, да осъществяват действия в международен аспект в криминална дейност. Българските  граждани страдат от наркоразпространението, нашите деца страдат, а те са бъдещето на България“, коментира  главният прокурор.

"Във всяко стадо има мърша, както е казал народът. Това, което правим не трябва да се възприема като лош знак за МВР. В прокуратурата също има проблеми, но ние си решаваме проблемите. За тези, които работят с престъпниците, които им опъват чадъри, които са избрали да работят с престъпността, а не срещу нея – аз и вътрешният министър, ще бъдем безкомпромисни”, заключи  Иван Гешев.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК