7 души са задържани при спецакция в Белоградчик

Съставени са 14 акта и 18 фиша 

25.06.2020 | 11:17 Редактор: Тодор Петров
7 души са задържани при спецакция в Белоградчик

Седем лица са задържани при специализирана полицейска операция, проведена на територията на Белоградчик. Под надзора на Окръжна прокуратура – Видин е била осъществена специализирана акция срещу конвенционалната престъпност.

На 24.06.2020 г. служители на Районното управление - гр. Белоградчик са предприели контролни и превантивни действия на територията на село Дреновец, община Ружинци. В тях са участвали и шест екипа на Зонално жандармерийско управление – Монтана.

В хода на операцията са били проверени 183 лица, 9 от които са от криминалния контингент, както и 112 моторни превозни средства. За констатираните нарушения са били съставени 14 акта и 18 фиша – по Закона за българските лични документи, Закона за движението по пътищата, Закона за гражданската регистрация и Закона за горите и 2 протокола по Закона за Министерството на вътрешните работи.

Започнали са действията по разследване по образувани 3 досъдебни производства. В двор на частен имот, обитаван от местен 19-годишен младеж, са били открити свежи конопени растения с височина до 28 см. При извършения полеви наркотест тревата е реагирала на канабис. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

При проверки на два адреса е било установено незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа и създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. Водените досъдебни производства са по чл. 234в, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Във връзка с установена от полицейските органи немаркирана дървесина в дворовете на две къщи са били образувани две проверки по чл. 235 от Наказателния кодекс. В резултат на специализираната акция, за срок до 24 часа по Закона за МВР, са били задържани 7 лица.

Съвместните действия на полицията и прокуратурата продължават. Целта е ограничаване и намаляване нивото на конвенционалната престъпност, осигуряване на добър обществен ред и спокойствие за жителите на област Видин.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК