Ще остане ли в ареста бившият зам.-министър на екологията?

Красимир Живков е обвинен за внос на опасни отпадъци от Италия

09.06.2020 | 08:03 Редактор: Тодор Петров
Ще остане ли в ареста бившият зам.-министър на екологията?

Спецсъдът решава днес да остави ли в ареста бившия заместник-министър на екологията Красимир Живков. Той, бизнесмените Атанас Бобоков и Николай Миховски, както и ексдиректорът на регионалната екоинспекция в Плевен - Габриел Савов, са обвинени за внос на опасни отпадъци от Италия. 

Според прокуратурата, като ресорен заместник-министър Живков е заплашвал свои подчинени. Издавал е и нотификации за вноса на опасния боклук. 

Пламен Бобоков, който също бе обвинен като участник в организираната престъпна група, е с мярка "парична гаранция" от 1 млн. лева.

Срещу Бобоков бяха разпространени свидетелски показания от прокуратурата. В разпит пред държавното обвинение бивш служител на братя Бобокови е заявил, че вместо да се транспортират в чужбина отпадъци, които те произвеждат, това е ставало с депониране в площадка в Лом. Част от боклука бил преместен и в Плевен. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ревизоро като верен поддръжник на Вал.Златев се залетя да хвали Кр.Живков: бил много добър, Е.Д. много добре се разбирал с него и т.н. Полицаите обаче награбиха от СпП зам.министъра, обвиниха го за участие в ОПГ, а специализираната съдебна институция - СпП, СНС и АСНС е известна като адът на съдебната система. Мин..Димитров разбра това и се спаружи като по.пи.ка.но мушкато. Борисов показва с пръст кого да приберат, полицаите прихващат посочения под мишниците и бегом в ареста. Сигнализирай за неуместен коментар