Прокуратурата сметна исканията на Иванчева и Петрова за неоснователни

Делото приключва и на втора инстанция

20.05.2020 | 14:00 Редактор: Наталия Тотева

Делото срещу бившия кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева приключва и на втора инстанция. В Апелативния специализиран съд са насрочени финалните пледоарии, които бяха отложени заради извънредното положение. 

Иванчева и заместничката ѝ – Биляна Петрова, бяха обвинени във взимане на подкуп от 70 000 лв.

На 20 май медиите за първи път бяха допуснати в сградата на съда на ул. "Черковна", предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Поради мерки за безопасност, първоначално журналистите наблюдаваха заседанието в отделна зала – на видеоекран. След технически трудности те бяха допуснати и в основната зала на провеждане на заседанието.

Пред магистратите Десислава Иванчева и Биляна Петрова имаха нови искания заради техническа експертиза на част от специалните разузнавателни средства, използвани от прокуратурата. Появи се и петиция с искане за независимо разследване от европейските органи.

Според прокуратурата обаче тези искания са неоснователни и целта им е отлагане на делото.

"Тук положението е – действително си обречен. Доказателствата изчезват и то от следствения отдел в ранен период от време", коментира Десислава Иванчева.

"Искам истината да се чуе. Наистина искам независимо разследване, за да бъдат нещата такива, каквито са. Няма какво да крия, всичко се изопачава", каза от своя страна Биляна Петрова.

На първа инстанция бившият кмет на район "Младост" бе осъдена на 20 г. затвор, а нейната заместничка Биляна Петрова на 15 г. Окончателната присъда на втора инстанция най-вероятно ще бъде изчетена следващата седмица.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК